Négy módszer cseresznye- és meggymagozásra

Javában tart a cseresznye- és meggyszezon, a piacokon már kapható az érett, ropogós gyümölcs. Ha szeretnénk megőrizni az ízeket télire érdemes lekvárt, befőttet készíteni, amihez azonban sok gyümölcsöt kell kimagoznunk. Ehhez ajánlunk most négy módszert.

Bármit készítünk cseresznyéből vagy meggyből, magoznunk kell, ami nagyobb mennyiség esetén hosszass és unalmas feladat, így érdemes bevetni néhány trükköt. 

  • Lapítsuk szét a gyümölcsöt! Helyezzünk egy szélesebb kést a cseresznyére vagy meggyre, és egy határozott mozdulattal lapítsuk szét a gyümölcsöt. Az eredmény nem túl szívderítő, ezért inkább akkor alkalmazzuk a módszert, ha lekvárt készítünk. 
  • Gémkapocs.Tényleg nincs semmi másra szükségünk a gyümölcsök kimagvalásához, mint egy nagyobb gémkapocsra. Ennek segítségével könnyedén kipattinthatjuk a magot és a cseresznye vagy megy is egészben marad.  
  • Vagdossunk! Bár az ötlet kissé pepecselősnek tűnik, érdemes kipróbálni. Nem árt, ha áthívunk néhány barátot és összekötjük a hasznos munkát a kellemes társasággal. 
  • Konyhai szerszám. A negyedik módszer kissé nehezen alkalmazható, hacsak nem lapul a konyhafiókban egy speciális szerszám, amivel gyorsan kimagvalhatjuk a cseresznyét vagy meggyet.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?