Váradszentmártonban találkoztak a motorosok

Ha nem tudnánk, merre kell menni a Bike Fest X3 motoros találkozóra, a váradszentmártoni hullámstrand felé akkor is útba igazítana a zene, a játékvezető hangja, és a szombaton kora délután a találkozóra érkező motorosok.

Az időjárás többé-kevésbé kegyesnek bizonyult a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz egyaránt, így szombaton délután hűvösebb, de száraz volt az idő a strandon, de azért jólesik a welcome drinkként kínált pohárka pálinka. A strandon felvert sátrak, motorok sorakoznak, sokan hűsölnek, esznek-isznak a sörsátraknál, de van keletje a kürtőskalácsnak és a fagylaltnak is, bár a medencében kevesebben vannak. A versenyeket magyarul és románul vezetik, a hangzavar is kétnyelvű, hiszen a házigazda és szervező Bihar megyei motorosklubok (Hawks RC, a Black Eagles RC és az Invinctus RC) tagjai mellett például Arad, Hunyad és Szeben megyei, valamint magyarországi motorokat, motorosokat is látunk. A szervezők szombaton délután 700-800-ra becsülték a jelenlévők számát.

A hangulat jó, kisebb szünetekkel épp a különféle vetélkedőket tartják, a szkander és a lassúsági verseny már lezajlott, érkezésünkkor épp befejeződik a buborékfoci-bajnokság, majd gyorsan átrendezik a terepet a sajátságos síbajnokságnak. Első körben négyen – később, miután az egyik lécről letörik egy darab, hárman – akasztják lábukat a pántokba, hogy mihamarabb célba gyalogoljanak.

Bár alulírottnak nem ez az első motorostalálkozója, amelyről tudósít, vizesgatya-versenyt még nem látott. Az alsónadrágra vetkezett résztvevők láthatóan maguk is poénra veszik a versenyt, hiszen nemcsak izmok és tetoválások, hanem habfehér bőr és pocakok is villannak. A körben állók jókedvű kurjantásokkal bíztatják a talpig vizes versenyzőket, s egy-két bankjegy is a gatyakorcba kerül. A vizespóló versenyt már kevesebben vállalják, a négy nevezőből csak három hölgy kerül elő, igaz, ők bevállalósabbak az átlagosnál, hiszen végül lekerülnek róluk a fehér pólók, a közönség őszinte és hangos örömére.

Ki kell azonban ábrándítanunk azt, aki nyíltszíni orgiára számít, szünet következik, s miközben a következő, víziboksz versenyre toborozzák a résztvevőket azt is bemondják, hogy valakinek bikázókábelre van szüksége, kérik, aki tud segítsen motorostársának.

Hazafelé indulóban ismerősöktől azt is megtudjuk, hogy a budapesti Jump Rock Band esőben is megtartotta péntek esti koncertjét, majd indultak vissza a magyar fővárosba, mivel szombaton már a vajdasági Zentán megtartott motorostalálkozón játszanak...

 

Buborékfoci Ki lesz a gyorsabb? Vizesgatya

Kimaradt?