Legyen divat a természetesség – a Nemzet Szépével beszélgettünk

Nagyváradi, 21 éves, pszichológiát tanul, modellkedik, blogot ír és nemrég királynővé koronázták a Nemzet Szépe szépségversenyen. Ő Fenesi Krisztina, akivel a versenyről, külső és belső szépségről, természetességről beszélgettünk.

Mi az, amit mindenképpen tudni kell a Nemzet Szépe új királynőjéről?

Imádok mindent, amit csinálok: a modellkedést, az egyetemet és természetesen azt, hogy a Nemzet Szépe királynője vagyok. Ezt tanácsolnám az olvasóknak is: szeressék, amit csinálnak, így fognak eredményt elérni.

Kis korom óta követtem a tv-ben a divatbemutatókat, Miss Universe-t és mindig örömmel és vággyal a szívembe néztem, remélve, hogy egy szép nap majd én is a reflektorfénybe kerülhetek. Így most az álmom vált valóra.Miért jelentkeztél a Nemzet Szépe szépségversenyre?

Azért jelentkeztem a megmérettetésre, mert azonosulok a verseny értékeivel és szeretnék harcolni azért, hogy újból divatba jöjjön a természetesség.

Hogyan készültél a megmérettetésre?

Önmagamat adtam, azt akartam megmutatni, hogy én milyen vagyok. Igyekeztem úgy felfogni a versenyt, hogy ha az a sorsom, hogy királynő legyek, akkor tárt karokkal várom. Ez be is bizonyosodott, aminek nagyon örülök.

Milyen volt a felkészítőtábor?

A táborban sokat lehetett tanulni, emellett életre szóló barátságokat is kötöttünk. A legjobb pedig az volt, hogy nemcsak a külsőnket edzettük, hanem a lelkünket is. Különböző meditációs programok voltak a segítségünkre, hogy feloldjuk az izgulást és a stresszt.

Mesélj kérlek a döntőről! Hogyan élted meg?

A döntő az egész felkészítő tábor gyümölcse volt. Az a két óra mintha két perc lett volna. Még mindig hallom a nevemet a fülembe, ahogy bejelentik, ki a 2018-as év királynője.

Mi jár a Nemzet Szépe cím megszerzésével?

Mi azért harcolunk, hogy újból divat legyen a természetesség. Célunk meggyőzni a fiatalokat arról, hogy nem leszel szebb, ha feltöltöd magad botoxxal, ha lekicsinyíted az orrod stb. Illetve arról, hogy nemcsak a külső számít, hanem a belső is: a lélek, az intelligencia, a műveltség. Így lesz minden ember kerek egész.

Mit tanácsolnál azoknak, akik megmérettetnék magukat ezen a szépségversenyen?

Azt ajánlom, hogy ne csak magukkal törődjenek, hanem másokkal is. Segítsenek, ahol tudnak, mert azt előbb-utóbb meghálálják. Legyenek szépek belül is, nem csak kívül. Mindemellett harcoljanak az álmukért, de ne úgy, hogy azzal másnak rosszat tesznek.

Mik a jövőbeni terveid?

Szeretném méltóképpen képviselni a királynői címemet.

Mit jelent a szépség egy szépségkirálynőnek?

Amint már korábban is jeleztem, a külső és belső szépség egyaránt számít.

Hogyan őrizzük ezt meg?

Fogadjuk el magunkat úgy, ahogy vagyunk. Minden embernek vannak negatív tulajdonságai, hiszen senki sem tökéletes.

Mi az a három dolog, amit nap mint nap meg kell tegyünk a szépségünkért?

Amit én minden nap megteszek, az az edzés, a minél egészségesebben való táplálkozás és az olvasás.

A blogod jelmondata – melyben divattal foglalkozol – Details make the difference, azaz az ördög a részletekben rejlik. Hogyan alkalmazhatjuk ezt a mindennapokban?

Ez a jelmondat leginkább a divat világában számít. Például ha egy ruhához választunk egy nyakláncot is, az sokkal érdekesebbé teszi megjelenésünket. De ez a mindennapi életben is érvényesül. Ha látjuk például, hogy valaki segítségre szorul, mert esetleg túl nehéz a szatyra vagy mert épp elszakadt, ne várjuk meg, hogy megkérjen, hanem menjünk oda és segítsünk. Ez a hozzáállás belőlünk kell jöjjön.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?