Így tárolja helyesen a késeit

Ha hossszú időn keresztül használni akarjuk eszközeinket, nemcsak tisztításukra, de tárolásukra is oda kell figyelnünk. Ahogy a legtöbb élelmiszernél nem mindegy, hol tároljuk ezeket, úgy a konyhai eszközeink is körültekintést igényelnek. A Lifehacker cikkében abban segít, hogyan tárolhatjuk helyesen késeinket és óvhatjuk meg ezeket.

A cikk szerzője szerint nem tesz jót a késeknek, ha a fiókban kapnak helyet. Ennek az az oka, hogy a fiókban a kések odaütődhetnek más fémeszközökhöz (fokhagymanyomó, diótörő), így könnyedén kicsorbulhatnak és csökken az élettartamuk.

Ha nem a fiókba, akkor hova tegyük a késeket? Tehetjük fel a kérdést, de szerencsére alternatív megoldások is léteznek már. Ha a késeinket egy tárolódobozban vásároltuk, nyugodtan visszatehetjük abba. Vásárolhatunk olyan műanyag, karcmentes tartót, amit speciálisan kések tárolására fejlesztettek ki. Szerelhetünk a falra mágnescsíkokat, ha ide tesszük késeinket könnyedén átláthatjuk készletünket, a karcmentesség viszont ebben az esetben nem biztos.

Ha mégis ragaszkodnánk a fiókos tároláshoz, csak néhány tokra, fiókbetétre van szükség. Ezekkel megakadályozhatjuk, hogy a kések összeütödjenek más fémeszközökkel és tönkremenjenek.

Kapcsolódók

Kimaradt?