Így takarítsa háztartási gépeit

A takarítás az emberek többségének az a szükséges rossz, amit időről időre el kell végezni. Ha viszont olyan eszközöket használunk a tisztításhoz, amelyek baktériumoktól hemzsegnek, hiába fáradozunk, lakásunk nem lesz tökéletesen tiszta. A Which összeszedte, melyek azok a háztartási gépek, amelyeknek a kipucolását rendszeresen kifelejtjük, pedig nem kellene. Kutatások továbbá bizonyítják háztartási gépek nem megfelelő karbantartása a gépek hamarabbi meghibásodásához vezet. 

A gépek tisztán tartása sokszor nem egy ördöngős feladat, gyakran csupán néhány mozdulatunkba kerül. 

Öntisztító sütő

Ha olyan sütővel rendelkezünk, amelyben van öntisztító funkció, sajnos nem úsztuk meg a takarítást, bizonyos típusú sütőknél mi magunk kell a sütőrácsokon, illetve a sütő belső falának bizonyos részein elvégezni a munkát. Egyébként a pirolitikus sütő a leghatékonyabb, ez ugyanis szinte tényleg mindent hamuvá éget, amit aztán csak szimplán ki kell törölni belőle. 

Mosógép

Jót tesz a környezetünknek és a villanyszámlánknak, ha 40 fokos hőmérsékleten mosunk, ez azonban a baktériumoknak is kedvez. Havonta legalább egyszer érdemes a lehető legforróbb hőmérsékleten elindítani egy üres mosást, így kiűzhetjük a mikroorganizmusokat és a rossz szagokat. A gumitömítéseket is ajánlott rendszeresen tisztítani, valamint ha nyitva hagyjuk a mosógép ajtaját, könnyedén átjár a levegő, így a mosódob nem büdösödik be.

Mosogatógép

Ha a mosogatógépünk koszos, az ételmaradék valahol kering benne vagy a permetező karok fúvókáiba ragad, nem mossa tisztára a tányérjainkat. A szűrő gyakori tisztítása és a félévente lefutatott forróvizes főzőprogrammal könnyedén megoldható a probléma.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?