Így ne tárolja fogkeféit

A személyes higiéniára nagyon fontos odafigyelni. Ám csak akkor lehetünk tiszták és ápoltak, ha az ehhez használt eszközeink is azok. A fogápolásról korábbi cikkeinkben már szó esett, most a fogkefét vegyük szemügyre. Az Apartment Therapy összegyűjtötte mire kell figyelni, nem mindegy ugyanis hol tároljuk a fogkeféket.

A fogkefe általában nem túl dekoratív, egyszerű tárgy, egészségügyi szempontból mégis fontos, hol tároljuk őket.

Ne rakjuk a szekrénybe

Sokan a fogkeféjüket a fürdőszoba szekrényben tartják, mivel nem szeretik ha elől van, vagy éppen nem illik a fürdőszoba színéhez. Szakértők szerint ez nem jó, mivel a fogkeféknek a szabad levegőn kell megszáradniuk.

Ne legyenek fektetve

A rohanós reggeleken fogmosás után a legegyszerűbb csak letenni valahova a fogkefét és már rohanni is. Szakértők szerint ezzel elősegítjük a baktériumok elszaporodását, mivel a lefektetve hagyott fogkefe nem tud rendesen megszáradni.  

Ne tegyük túl közel a vécéhez

Egy 2005-ös kutatás szerint a vécében található mikroorganizmusok akár több mint nyolcvan centit is képesek „ugrani”, ha lehúzzuk a vécét. Tehát ha a fogkeféket a csapnál tároljuk és ez  közel van a vécékagylóhoz, egészségünk érdekében érdemes más helyet keresni a fogápolási eszközeinknek.

Hogyan tároljuk?

Szerencsére a szakértők azt is elárulják, hogyan tároljuk a fogkeféket. Az Amerikai Fogorvosi Egyesület szerint fogmosás után jól öblítsük le ezeket, majd rázzuk le róluk a vizet, végül állítva helyezzük el egy tartóban vagy pohárban, úgy, hogy nem érintkezzenek más fogkefékkel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?