tea

Erre figyeljen teázáskor

Április 21. a tea világnapja. Nem is ünnepelhetnénk meg ezt jobban, mint egy csésze gőzölgő teával. Grant Harrold Károly herceg és felesége, Kamilla komornyikja a BBC-nek mesélte el, mire ügyeljünk teázáskor.

Grant Harrold szerint csupán négy dologra kell odafigyelnünk.

Teáskanna

A teát mindig a teáskannából töltsük a csészébe. Ugyanígy tesz maga, az angol királynő is Earl Grey vagy Assam teája fogyasztásakor.

Tej

A tej és tea párosítása megosztja az embereket. Van aki el sem tudja képzelni enélkül teáját, mások nem értik, hogy kerülhet a teába tej. Ha az előbbi táborhoz tartozunk, a hideg tej mindig a forró tea után kerüljön a csészébe.

Kevergetés

Az egyik meglepő trükk, amit Grant Harrold elárult, hogy a teát nem szabad körkörösen keverni, mindig csak előre-hátra, így nem tudjuk kilötyögtetni és a cukor valamint a tej is könnyedén elkeveredik.

Szürcsölés és kisujjtartás

A komornyik szerint a teát mindenképpen kortyolgatni kell, soha ne szürcsöljük. Grant Harrold soha nem látta, hogy a királyi család tagjai eltartották volna kisujjukat teázás közben. Ha tehát eddig azt hittük teafogyasztáskor a kisujjunkat illik távoltartani, tévedtünk. Legalábbis az angol királyi család kisujjtartás nélkül issza teáit.

Kimaradt?