Szatyrokkal eddzen a formás karokért

Nincs szükség súlyzókra, vagy speciális eszközökre, hogy megdolgoztassuk karizmainkat, elég csak felkapni a táskánkat – állítja Cris Dobrosielski személyi edző, aki a Women`s Health-nek nyilatkozott.

Nemcsak praktikus és hatékony megoldás ez a karok edzésére, hanem így elkerülhetjük, hogy a vállunkon csüngő táskák gerincproblémákat és hátfájást okozzanak. A személyi edző két módszert is ajánl, hogy a cipekedéssel egy időben eddzük az izmainkat.

Az egyszerűbb mód az, ha kinyújtjuk a kezünket és jól megmarkoljuk a szatyrunkat a lábunk mellett. A másik módszer szerint pedig hajlítsuk be a karunkat úgy, hogy az alkarunk és a bicepszünk egymás mellé kerüljön és hordjuk a táskánkat könyéktájt. Az edző szerint az utóbbi módszer nemcsak a vállakat eddzi, hanem a karunk összes izmát megdolgozza.

Mint minden mozgásformánál, itt is fontos a helyes testtartás. Egyenes csípő, megfeszített hasizom és tehermentesített hát, így lesz igazán hatásos edzés a cipekedés. Már negyedórányi séta összekötve a táska cipelésével is elegendő ahhoz, hogy pulzusunk megemelkedjen, a kalóriaégetés beinduljon és hatékony legyen az edzés. Még jobb lesz az eredmény, ha egy-két emelést is végzünk.  

Kimaradt?