Idén a köldökplasztika a divat

Egyre több embert érdekel, hogy néz ki a köldöke – foglalja össze az Allure. Nemcsak azok keresik fel a sebészeket, akik nincsenek megelégedve ezzel a testrészükkel, hanem azok is, akiknek egészségügyi okok miatt ajánlott a műtét. „A köldök kozmetikai szempontból nagyon fontos része a hasnak” – nyilatkozta Darren Smith New York-i plasztikai sebész.

Szakértők szerint háromféle köldökplasztikai beavatkozás különböztethető meg, amellyel orvosolhatják a szépészeti vagy egészségügyi problémákat. A plasztikai műtét egyik típusa, amikor a köldök méretét igazítják, a második esetben a formáján változtatnak, a harmadik lehetőség pedig, hogy egy nagyobb, hasi műtét során a köldököt is szebbé varázsolják. A sebészek a túl nagy és a túl kicsi köldök problémáját is megoldják. Előbbi esetben eltávolítják a „felesleges” bőrt és szorosabbra húzzák a köldök környékét, kicsi köldök esetén pedig eltávolítanak egy kisebb bőrdarabot a köldök környékéről, majd annyira nyújtják meg a köldököt, hogy az befedje az eltávolított bőr helyét. A beavatkozás 2500 és 5000 dollár között mozog, a páciensnek pedig csupán pár napot kell lábadoznia.

Ha valaki a köldöke formájával nincs megelégedve, azon is segíthetnek a plasztikai sebészek: ha kifelé domborodik a köldökünk, lemetszik, ha pedig a kis lyuk nem tetszik, befoldozzák.  A köldök átszabása sok esetben a hastáji műtét vagy terhességet követő plasztikai műtét során történik. Ez természetesen hosszabb beavatkozás, ami többhetes lábadozással jár.

A plasztikai sebész nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy ne csináltassanak köldökpiercinget.   

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?