Négy trükk az izomláz enyhítésére

Egy kimerítő edzés vagy megerőltető fizikai munka után hamar érezhetjük az izomlázat. A kellemetlen izomfájdalom egész napunkra rányomhatja a bélyegét, ezért a Women`s Health szakértők tanácsát kikérve összegyűjtött négy trükköt, amivel mielőbb megszabadulhatunk az izomláztól.

Jégpakolás

A jégpakolást az edzések után érzékelt lüktető fájdalom és kisebb sérülések csillapítására alkalmazzuk. A jég enyhíti a fájdalmat az ízületek környékén, de a bedagadó bokák és térdek méretét is csökkenti. Az edzés utáni félórában helyezzük a sajgó területekre és negyed órát hagyjuk rajta. 15 perc elteltével újra visszatehetjük.  

Jeges fürdő

Bár nehezebben megoldható egy jeges fürdőzés, előfordulhat, hogy az intenzív munkavégzéssel járó edzések után csak ez segít. Szakértők szerint legfeljebb három percig tartózkodjunk a jeges fürdőben, összesen 15 percig. A jeges fürdő felgyorsítja a regenerációt, mivel a jég a belsőszervek felé vezeti a vért, amikor pedig kiszállunk, a vér visszatér a végtagokba.

Forró fürdő

Egy forró fürdő bármelyik hosszú nap után jól eshet, de megerőltető fizikai munka vagy edzés után különösen jót tesz testünknek. Kutatások szerint a forró fürdő után ugyanis felgyorsul az izmok regenerációja, mivel hatékonyabb a szénhidrátok feldolgozása.

Melegítőpárna

Szakértők szerint a melegítőpárna alkalmas a krónikus izomfájdalmak enyhítésére, mivel segíti a vérkeringést. Ha negyed- vagy félórára a melegítőpárnát a gyakran begörcsölő vagy begyulladó térdízületekre, vagy a derekunkhoz helyezzük, enyhíthet a fájdalmon.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?