Készítsen könyvjelzőt a magyar költészet napján

Aki szeret olvasni, annak mindig akad a keze ügyében egy könyvjelző. Ez lehet egy képeslap, egy szárított virág, egy papír zsebkendő vagy egy boltban vásárolt mágneses könyvjelző. Mi magunk is készíthetünk szebbnél szebb könyvjelzőket. Egyedül vagy gyerekekkel kellemes időtöltés lehet. A magyar költészet napján otthon elkészíthető könyvjelzőkhöz adunk ötleteket.

Az interneten természetesen sokkal több ötletet találni DIY könyvjelzőkre. Mi most olyanokat igyekeztünk összeválogatni, amelyek elkészítése egyszerű és gyors, valamint a hozzávalók fellelhetők otthonunkban, esetleg egy hobbiboltban.

Szív alakú gémkapocs

Egy gémkapocs bármelyik háztartásban vagy irodában megtalálható és már önmagában is nagyszerű könyvjelző tud lenni. Ha azonban egy kicsit széthúzzuk, szív formája lesz, ami igazán jól mutat a könyvön.

Díszes gémkapocs

A gémkapocs díszítésének csak fantáziánk és kreativitásunk szab határt. Ragaszthatunk rá gombot, köthetünk rá szalagot, vagy éppen a szalagra fűzhetünk még néhány gyöngyöt, így igazán mutatós könyvjelzőt alkothatunk röpke néhány perc alatt.

Színezhető könyvjelző

A felnőtt színezők még mindig népszerűek, hiszen a színezés megnyugtatja az embert. Könyvjelzőkből is találni már kiszínezhetőt, elég csak kinyomtatni és már kezdhetjük is a színezést. Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt jó szórakozás lehet a könyvjelző kidíszítése. A képen látható színező itt érhető el, de válogathat erről az oldalról is.  

Könyvjelző megmaradt ruhából

A nem használt ruhadarabokból is készíthetünk könyvjelzőt. Persze nem kell egy teljes ruhát felhasználni, elég lesz egy kisebb darab is, mondjuk egy nadrág levágott szára. Az anyagokból vágjunk ki két egyforma szív alakú formát és a szív csücske mentén varrjuk össze. Gyorsan elkészül és rendkívül mutatós.

Szörnyes könyvjelző

Papírragasztó és színes papír: csupán ez a két hozzávaló kell ahhoz, hogy könyvjelző szörnyeket készítsünk. A videóból könnyedén elsajátítható az egyszerű hajtogatás, utána pedig nincs más dolgunk, mint kivágni és odaragasztani a szörnyek szemét, száját, valamint fogát. A gyerekeknek bizonyára tetszeni fog.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?