Felmérés: félrelépéshez vezet a jó szex?

Egy nemrég közölt kutatás szerint azoknál a pároknál fordul elő a hűtlenség, akik amúgy elégedettek szexuális életükkel. A megcsalásnak természetesen számos oka lehet, a szakértők célja volt kideríteni ezeket, viszont az eredmény meglepő volt.

A Journal of Personality and Social Psychology szaklapban megjelent kutatást a Florida Állami Egyetem kutatói készítették, akik három éven keresztül vizsgáltak 233 friss házaspárt. A felmérésben részt vevő emberek kérdőíveket töltöttek ki, a szakemberek pedig ennek alapján vizsgálták kapcsolatukat, elégedettségi szintjüket, szexuális életüket, megcsalásokat vagy az erre vonatkozó vágyakat.

A válaszok elemzése után a szakemberek megállapították, nagyobb az esély a félrelépésre azoknál a pároknál, akik elégedettek szexuális életükkel. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a szeretkezés élvezete, valamint a nagyobb, több gyönyör iránti vágy vezeti hűtlenségre az embereket akkor is, ha párkapcsolatuk megfelelő.

A kutatás rávilágított arra is, hogy hajlamosabbak megcsalni feleségüket azok a férfiak, akiknek több rövid kapcsolatuk, vagy egyéjszakás kalandjuk volt a házasság előtt. Kiderült továbbá, hogy nagyobb valószínűséggel lépnek félre azok, akik már nem látják vonzónak partnerüket.

A kutatást végző szakemberek hozzátették, ezek csupán érdekes adatok, nem vonatkozik minden párra, hiszen a félrelépés számos dolgon múlhat.

Kapcsolódók

Kimaradt?