Ezek az idei Oscar-gála emlékezetes ruhakölteményei

A díjátadók általában nemcsak a jelöltekről és díjazottakról szólnak, hanem a ruhakölteményekről is, amelyeket a sztárok viselnek. Nem volt ez másként az idei, szám szerint a kilencvenedik Oscar-gálán sem. A nyertesekről ebben a cikkünkben írtunk, most a vörös szőnyegen bevonuló hírességek ruhakölteményeiből szemezgettünk.

Ki mással is kezdhetnénk cikkünket, mint a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában jelölt Testről és lélekről alkotóival. A film rendezője, Enyedi Ildikó és producere Mécs Mónika egy-egy Benes Anita Daalarna kreációt választott. Borbély Alexandra, a film női főszereplője egy pink, merész dekoltázsú estélyiben pompázott, párjától Nagy Ervintől kapta ajándékba és Monique Lhuillier francia tervező alkotása.Emily Blunt talán az idei év egyik legszebb ruháját viselte. A Schiaparelli-darab igazán jól állt a bájos színésznőnek, megjelenése könnyed, légies volt. A babakék ruhát a kiegészítők tették teljessé.

Meryl Streep egy piros Dior estélyiben tündökölt a vörös szőnyegen. A színésznő egy egyszerű, de nagyszerű ruhát választott, amelyben sokak szerint nagyon hasonlít a Shrek animációs film egyik szereplőjére, Tündérkeresztanyára.

Nehéz lenne választani Jane Fonda vagy Margot Robbie fehér ruhakölteménye között, hiszen mindkét estélyi fantasztikus és kiemeli viselője szépségét. A nyolcvan éves Jane Fonda a Balmain kollekciójából választotta ruháját, míg Margot Robbie tetőtől-talpig Chanelben tündökölt.

Rita Moreno igazán különleges ruhában adta át a díjat. A nyolcvanhat éves színésznő azt az estélyit viselte, amiben 1962-ben elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Emma Stone ezúttal a nadrágkosztümre szavazott. A Louis Vuitton-darab mély kivágása, valamint a rózsaszín és a vörös párosítása, izgalmas és valószínűleg kényelmes viseletet biztosított a színésznőnek.

Az urakról se feledkezzünk meg, bár valljuk be, nekik nehezebb kitűnni. Ez azonban sikerült Timothée Chalamet-nek, aki egy Berluti-öltönyt választott a díjátadóra.  

Címlapfotó: cosmopolitan.com

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?