A 2018-as téli olimpia legjobb formaruhái

​A divat iránt érdeklődőknek érdemes odafigyelni az olimpiai játékok nyitógálájára, hiszen a különböző nemzetek felvonulásakor az erre az alkalomra tervezett formaruhákat is szemügyre vehetjük. Ezek akár inspirációt is adhatnak a hétköznapi öltözködéseinkhez. Az Instyle.com összeszedte egy rövid cikkben az idei olimpia legjobb formaruháit, ennek alapján mutatjuk most be ezeket.

A francia versenyzők egy klasszikus, egyszerű Lacoste formaruhában vonulnak a nyitógálán. A minimalista, hófehér szerelésbe a piros és kék aszimmetrikus elhelyezésű cipzárak, valamint a sötétkék sapkák visznek egy kis színt. 

A Hudson Bay áruház öltözteti Kanada sportolóit. Egyenruhájukat az ország zászlója inspirálta, ezért többek között piros-fekete kockás ingekben pompáznak a versenyzők. Az ingek hátára Kanada jellegzetes falevele, a juharlevél is felkerült, így erősítve a nemzeti vonalat. A sportos, favágó stílusú ruhatár szerves része az egyujjas kesztyű, ami az évek során kultusztárggyá vált.   Az ausztrál olimpikonok ruhatára kicsit elegánsabb: blézerekkel, ingekkel, pólókkal, ezeket barna és fekete nadrággal viselik. A Total Image Group által tervezett ruhatár kiegészül ezüst színű, hosszított pufi dzsekikkel is, amelyekben a nyitó ünnepségen vonulnak a versenyzők.

A finnországi versenyzők ruhatáruk révén is utalnak az északi hangulatra. Az Icepeak tervezte egyenruhában a hűvös kék és hófehér színek dominálnak, így lesz modern és sportos a megjelenés.

Németország sportolói az Adidas márka darabjait ölthetik magukra. Az „Our Team, The Look” nevet viselő sportkollekcióban a földszínek mint a zöld és barna különböző árnyalatai hangsúlyosak. Az igazán modern öltözék könnyen elképzelhető nemcsak az olimpia megnyitóján, de egy átlagos hétköznapon is.

Amerika csapata Ralph Lauren Americana inspirálta kollekciójában mutatkozik be az olimpia közönségének. A farmer, kötött pulcsi, bakancs és kabát egyszerű öltözékét a western stílusú rojtos bőrkesztyű teszi különlegessé, vagy legalábbis megjegyezhetővé mindenképp.

Magyarország uniformisairól nem ejt szót az Instyle.com, mégis érdemes vetni egy pillantást rájuk. A formaruhákat a Virginia márka készítette el. A hölgyek monokróm, elegáns ruhát és blézert kaptak, míg a férfi sportolók sötétszürke öltönyt. Minden bizonnyal a nyitóünnepségen melegebb öltözékben vesznek részt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?