Mutatjuk a nagy cérnabefűzős trükköt

Az interneten már hódít az új módszer, amellyel egyszerűen, gyorsan, nyálazás és idegeskedés nélkül tudjuk befűzni a cérnát. A farsangi jelmez készítésekor érdemes kipróbálni a trükköt, tényleg olyan jól működik-e, ahogy az interneten.

A világhálón érdemes kutakodni, hátha belebotlunk egy jó ötletbe, amely varázsütésre megkönnyíti az életünket. Persze érdemes ezeket helyén kezelni, a háztartást megváltó praktikák és tippek nem minden esetben bizonyulnak működőképesnek. Az alábbi videó például azt bizonygatja, hogy sokkal egyszerűbben is be lehet fűzni a cérnát, mint ahogy azt eddig tettük.

Az ötlet szerint egyszerűen annyit kell tennünk, hogy fogjuk a tűt és rá merőlegesen elkezdjük dörzsölni a cérnát, ami beleakad. Ezután csak áthúzzuk és varrhatunk is vele. Mindezzel megelőzhető a nyálazás, bandzsítás, idegeskedés, merthogy így fűztük be eddig a cérnát.

Ámde, a dívány.hu szerzői kipróbálták az új ötletet és inkább megőrültek tőle, mintsem megörültek volna a sikernek. A módszer ugyanis egy átlagos, kisebb hegyű tűvel nem működik, fölösleges a tenyerünket dörzsölgetni. A trükk akkor sikeres, ha eleve nagyobb a tű foka, amibe megpróbáljuk a cérnát befűzni. De hát az néhány próbálkozás után a hagyományos módszerrel is menne, ráadásul nagyjából ugyanannyi időt vesz igénybe mindkét befűzési technika.  

Ezek alapján érdemes kipróbálni a trükköt, de ne lepődjünk meg, ha a valóságban nem működik olyan jól, mint a videón. 

Kimaradt?