Állatos maszkok a farsangi bálra

Kihívás lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt minden évben kitalálni, minek öltözzön a gyerek farsangkor. A hercegnőkön és szuperhősökön túl is találni kreatív és nem túl bonyolult jelmezeket. Az állatokat általában szeretik a gyermekek, ezért szívesen bújnak a bőrükbe. A The Reinvented Houswife  bloggerének ötlete alapján bemutatjuk, hogyan készíthetünk állatos maszkokat.

Az ötlet egyszerű: nyomtassuk ki a mintákat, filcanyagból vágjuk ki, ragasszuk vagy varrjuk össze, tegyünk rá egy pántot és készen is van.

Nem igényel hosszú órákat az elkészítése, ezért ha sürget az idő és ötlet híján vagyunk, hamar megkreálhatjuk a farsangi jelmezt. Ezt csak ki kell egészítenünk színben passzoló öltözékkel és néhány kiegészítővel. Közös programként is felfoghatjuk a maszkkészítést, így a kicsik is bekapcsolódhatnak és kedvükre alakíthatják. Praktikus még, hogy fiúknak és lányoknak egyaránt készíthetünk őz, bagoly és mosómedve maszkot.

Egy másik amerikai blogger Lia Griffith videójában bemutatta, hogyan készítsünk hasonló maszkokat.

Amint a videóból is kiderül, a lépések nem bonyolultak.

  • Vágjuk ki papírból a sablont.
  • A kivágott sablon segítségével rajzoljuk meg és vágjuk ki filcanyagból (hobbiboltban és bevásárlóközpontban beszerezhető) a maszkot és darabjait.
  • Érdemes a maszk alapjából (tehát csak a fejből) kettőt készíteni, így strapabíróbb lesz az elkészült alkotás.
  • Ragasztóval illesszük össze a darabokat, de ha kedvünk van, össze is varrhatjuk.
  • Nincs más dolgunk hátra mint egy pántot vagy szalagot tenni a maszkra. Ha a két maszk alap közé ragasztjuk a pántot, még szebb végeredményt kapunk.

Már indulhat is a gyerek a farsangi buliba.     

Címlapfotó:  https://liagriffith.com/  

Kapcsolódók

Kimaradt?