A szép csomagolás félajándék – mutatunk ötleteket karácsonyra

Az ajándékcsomagolást meg lehet úszni úgy is, ha vásárolunk egy szép ajándékos szatyrot, beletesszük a meglepetést, és kész is, betehetjük a fa alá. Az igényesebb csomagolásra mutatunk néhány ötletet.

A tökéletes karácsonyi ajándék beszerzése nem egyszerű feladat, ha nekünk mégis sikerült, fordítsunk egy kicsivel több időt a becsomagolására is. Persze az ünnep előtti napok rohanásában jóval egyszerűbb beletenni a meglepetést egy ajándékos táskába, mint színes papírral és ragasztóval pepecselni, de ha bevonjuk a család többi tagját, akár egy ünnepre hangoló elfoglaltság is lehet. A szépen becsomagolt ajándékok fokozzák az ünnep hangulatát, a csomagolásra szánt idő pedig emeli az ajándék értékét.

  • Könnyebb az ajándékot becsomagolni, ha dobozba tesszük. Fogjunk meg egy cipősdobozt, tegyük bele az ajándékot, és csomagoljuk be. A doboz szabályos formái megkönnyítik a színes papír hajtogatását és ragasztását. Ha szép dobozt választunk, nem is kell csomagolni, elég egy masni vagy egy üdvözlőkártya.
  • Ha előre sajnáljuk, hogy a drága színes papír majd a kukában landol, csomagoljunk egyszerű barna papírba (zsírpapírba) vagy régi újságokba. Az újságok közül válasszuk a klasszikus fekete-fehéret, és figyeljük, hogy a szalagcímek ne legyenek tragikusak és feltűnőek, különben a csomagolás elvonja a figyelmet az ajándékról. Az ilyen csomagolás nemcsak pénztárcabarát, de környezetkímélő is.
  • A sima, egyszínű papírt kreatívan díszíthetjük: kivághatunk belőle szívecske formát, festhetünk rá masnit, rajzolhatunk, írhatunk rá, sőt nyomdatechnikával készíthetünk mintás papírt.
  • Készítsünk piros pom-pomot, ragasszuk fel a becsomagolt ajándékra, rajzoljunk szemet, fület, agancsokat, és készen is van a rénszarvasos ajándék.
  • Elő a masnikkal és a színes selyemszalagokkal! A közönséges barna-, vagy újságpapírt is nagyszerűen feldobják, de a színes csomagolópapírt is jól kiegészíti. Egy-két ügyes mozdulattal szép masnit készíthetünk, ami bizonyára nem fog a szemetesben landolni.
  • Nyomtassunk vagy írjunk egy-egy üdvözlőkártyát, és egy szalaggal kössük az ajándékokra. A kedves üzenetek még inkább személyessé teszik a meglepetést.
  • Díszítsünk zölddel! A karácsony hagyományos színe a piros és a zöld, ezért a zöld növények, mint fenyőfaágak, tujalevelek a csomagoláson is jól mutatnak. Használhatunk tobozokat is, csipkebogyót.
  • Filcanyagból készíthetünk karácsonyi szimbólumokat: apró angyalkát, télapót, csillagot, amit szalaggal köthetünk az ajándékdobozra.
  • A tortacsipkét nemcsak a süteményes tálcára tehetjük, hanem az ajándékcsomagolásban is hasznos lehet. Ragasszuk fel az egyszerű csomagolópapírra és máris díszcsomagolást kapunk.
  • Legyenek illatosak az ajándékdobozok! A csomagolás megkoronázásaként kössünk az ajándékhoz egy-egy fahéjrudat vagy mézeskalácsot.

(Fotók forrása: pexels.com, mashable.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?