Öt elengedhetetlen kellék a karácsonyi ünnepléshez

Mi a karácsony öt elengedhetetlen eleme? „A karácsonyfa, a hangulatos dekorációk, az ünnepre terített asztal, hogy érezzük a karácsony különlegességét. A szépen becsomagolt ajándékok, amelyek tükrözik a megajándékozott ízlését. Mindez az ötödik elem miatt fontos, hogy az ünnep valódi lelki feltöltődéssel szolgáljon” – árulta el Lázár Éva, a Chic Ville marketingmenedzsere, mialatt körbevezetett a főtéri üzletben. Valóságos téli álomvilágba (winter wonderland) csöppentünk, miközben bemutatta az idei karácsonyi trendeket.

Ezer új termékkel készült az idei ünnepi szezonra a kolozsvári Chic Ville. Minden, ami a karácsonyhoz kell, megtalálható náluk, legyen az karácsonyfadísz, lakásdekoráció, az ünnepre terített asztal kiegészítői vagy éppen a különleges ajándék. Egy új tendencia kezd körvonalazódni, amikor az emberek nem vonulnak el a téli turistaszezonban, nem a költekezésre esik a hangsúly, hanem igyekeznek az otthonukat úgy kialakítani, hogy ott különlegesen érezzék magukat, minőségi időt töltsenek el, azaz otthon is „vakációzni” tudjanak.

Trendek, színek és stílusok

A karácsony alapszíne hagyományosan a piros és a zöld. Ha valaki viszont újítani szeretne, bátran választhat arany- vagy ezüstszínt is. Az idén nagyon divatos a lila is, illetve van egy tropical trend, ami az év különlegessége. Ennek lényege, hogy a karácsonyi hangulat megteremtéséhez vidám, élénk színeket használunk, ilyen a rozsdavörös, a narancssárga, mustársárga, a zöld. Az apró részletek számítanak: egy színes párna, egy élénk színű tányér, illatos gyertya. Mindez nagyban eltér a megszokottól, aki viszont bevállalja ezt a trendet és kiegészíti a hagyományos karácsonyi színekkel, figurákkal, az egy nagyon egyedi és különleges dekorációhoz jut – tudtuk meg Lázár Évától.

Azt, hogy valaki milyen színeket használ az otthonában a divat és az ízlés egyaránt meghatározhatja. Ragaszkodhatunk a hagyományoshoz, próbálkozhatunk újítani, vagy éppen keverhetjük a különböző stílusokat. Például egy parafából készült tálca egyszerre lehet hagyományos, mivel parafából készült, ugyanakkor innovatív, hiszen ezt az anyagot általában nem tálcaként képzeljük el. Mindezt feldobja az arany díszítés, így lesz igazán ünnepi. A Chic Ville üzleteiben az a jó, hogy öt különböző stílust – vintage, fancy, Shabby Chic, klasszikus és rusztikus – mutat be, a vásárló pedig válogathat, eldöntheti melyik illik hozzá leginkább – tudtuk meg, miközben az újdonságokat szemléltük.

A karácsonyi hangulat a részletekben rejlik

Az apró részletek számítanak nagyon mind az ajándékozásnál, mind a dekorációnál. Nem mindegy például – állítja Lázár Éva –, hogy egy teáscsészét vagy egy süteményes tálat hogyan csomagolunk be: a gyártó csomagolásában nyújtjuk át, vagy teszünk mellé egy illatos fahéjat, szárított narancsszeleteket és stílusosan átkötjük egy színben hozzáillő szalaggal.

A karácsony egyik fontos momentuma a díszebéd vagy az ünnepi vacsora. Ilyenkor összegyűl a nagy család, így az asztali dekorációnak is tükröznie kell az alkalom különlegességét. Fontos, hogy legyen egy központi eleme, a centerpiece, ami lehet egy dísztárgy vagy egy praktikus eszköz, mint például egy emeletes tortakínáló, gyümölcstál különleges mintázattal, ez a mindennapi asztalból különlegeset varázsol. Majd következnek a színben harmonizáló tányérok, alátétek, apróbb dísztárgyak, például egy szép szalvéta vagy egy angyalkás szalvétagyűrű. Az evőeszközöket is tanácsos egymás mellé rendezni, majd szalaggal átkötni, esetleg díszíteni – tanácsolta a marketingmenedzser.

Mindezek azért fontosak, hogy az ember különlegesen érezze magát az otthonában. „Nálam például van adventi koszorú és kalendárium, Mikulásvirág, karácsonyi dekorációk és természetesen majd lesz karácsonyfánk is. A nagy családi ebédnél pedig fontos számomra nemcsak a menü, hanem a speciális tálalás is, kalácsillattal körítve” – engedett betekintést saját ünnepi dekorációjába Lázár Éva.

Ha valaki még inkább elmerülne a Chic Ville karácsonyi kínálatában, az itt fellapozhatja az ünnepi szezonra készített ebookot. 

A cikkünk facebookos posztját (tehát nem magát a cikket) december 17-ig nyilvánosan megosztó olvasóink között a Chic Ville alábbi ajándékcsomagját sorsoljuk ki:

Kimaradt?