Ezért mérje az időt étkezés közben

Valljuk be, bosszantó, hogy a hosszú órák alatt készült ételeket röpke 10-20 perc alatt elfogyasztjuk, majd alig telik el egy-két óra, máris nassolnivaló után kutatunk a hűtőszekrény vagy a kamra polcain, aztán mindez kezdődik előlről. Egy stopperóra és két kísérlet elvégzése kell ahhoz, hogy kiszabaduljunk ebből az ördögi körből. 

Véletlenül sem bíztatnánk senkit arra, hogy étkezés közben a telefonját nyomkodja, de a kísérlet kedvéért mégis szükség lesz erre. Az első kísérlethez nem kell mást tennünk, mint elindítani a stopperórát, mielőtt az ételhez nyúlnánk, majd az utolsó falat elfogyasztása után leállítani az időzítőt.

Mennyit mutat? Ha tíz percnél többet, nem kell aggódnunk. Ha azonban kevesebb mint tíz perc alatt befaltuk az ételt, összességében a szükségesnél többet ettünk, hiszen szervezetünknek nem volt ideje arra, hogy idejében jelezze, elég lesz. 

A második kísérlet során állítsuk be a telefonunk visszaszámlálóját húsz percre és próbáljuk meg ennyi idő alatt elfogyasztani az ételt. Az elején furcsa lehet a lassúság, de néhány alkalom után, jobban fogjuk érezni az étel ízét, és kevesebb ételmennyiséggel is jól lakunk majd. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?