Így dobja fel az unalmas tojásrántottát

A kutatók szerint rendkivül egészséges a tojás fogyasztása, például csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is. Nemcsak egészséges, de változatosan és könnyen főzhetünk tojásos ételeket, így még egy rohanós reggelen is lehet tíz percünk elkészíteni és meg is enni a reggelit. A tojásrántotta az egyik legegyszerűbb fogás, ám hamar rá lehet unni, ha nem újítunk picit a recepten. Az Insider összegyűjtött nyolc ötletet, amivel feldobhatjuk a ránottát. 

Izgalmas és egyszerű tippeket is találunk a válogatásban, amelyek mindenképpen megérnek egy-egy próbát. 

Tej, tejföl, tejszín

Ha azt szeretnénk, hogy a rántottánk könnyed legyen és ne essen össze, keverjünk bele tejet, tejfölt vagy tejszínt. Minél több folyadékot adunk a tojáshoz, annál krémesebb és lágyabb lesz.

Narancslé

Igen, a narancslevet nemcsak a reggeli mellé lehet inni, hanem bele is keverhetjük a rántottába. Ha narancslevet keverünk a tojásokhoz, fényes, enyhén édeskés, különleges ízvilágú ételt kapunk.  

Pezsgő

Válasszuk ki a kedvenc száraz pezsgőnket, töltsünk belőle egy keveset a tojásokhoz és az eredmény egy könnyed, ízletes rántotta lesz. Amellett, hogy a reggeli ízét feljavítja, a jobb kedvünk is lesz, így a készülődés is könnyebben fog menni.

Be a mikróba!

Rántottát nemcsak a tűzhelyen lehet készíteni, sőt, a mikrohullámú sütőben alig három perc alatt elkészül. Csupán arra kell figyelni, hogy 45 másodpercenként megkavarjuk. Egyetemisták is bátran kipróbálhatják. 

Irány a sütő

Nemcsak a tűzhelyen, vagy a mikrohullámú sütőben készülhet a rántotta, hanem a sütőben is. Keverjük össze a tojásokat a szokásos módon, majd öntsük egy tepsibe és mehet is a sütőbe. Pár perc alatt elkészül.

Keményítő

Van megoldás a vizes rántottára: adjunk hozzá egy kevés tejet, valamint étkezési keményítőt, és a rántottánk többé nem lesz lapos. 

Friss fűszernövények

A rántottánk még egészségesebb lesz, ha friss, szezonális fűszerekkel és zöldségekkel dobjuk fel. Jöhet bele a bazsalikom, oregáno, hagyma, gomba. 

Maradékok

Azt nem ajánljuk, hogy a mindenféle maradékot keverjünk a rántottához, de a megmaradt kevés csirkehússal, paradicsomszósszal, sajttal feldobhatjuk a reggelinket.  

 

 

 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?