Néhány jó tanács: mit tegyen, ha jön a medve?

Az utóbbi időkben gyakoribbá váló medveészlelések és támadások miatt a World Wide Fund for Nature, magyarul Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete egy szórakoztató és hasznos infografika-sorozatot indított, melynek első része a honlapjukon jelent meg.

Ember és állat konfliktusmentes együttélése érdekében külföldi szakanyagok és hazai szakemberek bevonásával alkották meg a grafikákat. A szervezet a lakosság tájékoztatásával azt szeretné elérni, hogy a nagyragadozókkal történő együttélés gördülékenyebbé váljon. 

„A medve fontos szerepet tölt be a természetes ökoszisztémákban. Az emberre csak akkor veszélyes, ha váratlan támadástól tart vagy a bocsait félti. Az incidenseket azonban néhány észszerű szabály betartásával elkerülhetjük. Ezeket a szabályokat és jó gyakorlatokat szeretnénk bemutatni a lakosság számára az infografikákkal, amelyek elősegíthetik az emberek és nagyragadozók együttélését” – mondta Patkó László, a WWF Magyarország Nagyragadozóprogram-vezetője.

Az együttélési kisokosok abban segítenek, hogy elsajátítsuk az együttélési viselkedési formákat, hiszen mint tudjuk: a medve nem játék. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?