Egy felmérés szerint ezt tartják megcsalásnak az emberek

Mi számít megcsalásnak? A szex? Egy csók? Egy kis flört? Esetleg regisztrálni egy társkereső oldalon? Vagy éppen nem letörölni a már meglévő profilunkat? Egy speciálisan félrelépésre „szakosodott" társkereső oldal, az Ashley Madison felmérést készített, hogy kiderítse, mi számít megcsalásnak – számolt be a kutatásról a Metro.

Minden ember más és más, ezért párkapcsolatonként változhat, mit tartunk megcsalásnak. A félreértések elkerülése miatt érdemes átbeszélni partnerünkkel a témát. Nem mintha egy kapcsolat elején bárki a félrelépésen gondolkodna, de egy ilyen beszélgetés által sok vitától megkímélhetjük magunkat.

Az Ashley Madison társkereső oldal félrelépésről készített kutatása jó apropója lehet egy beszélgetésnek. A felmérésben olyan emberek vettek részt, akik korábban már megcsalták párjukat. Nyilvánvalóan egy másik emberrel folytatott szexuális kapcsolat megcsalásnak számít, ám meglepő válaszok is születtek.

A megkérdezettek 55 százaléka szerint megcsalásnak minősül mély érzelmi kötődést kialakítani valakivel, 44 százaléka szerint meztelen fotókat küldeni, 44 százaléka szerint pedig erotikus üzeneteket küldeni. A kutatásban résztvevők 29 százaléka véli úgy, hogy félrelépés, ha valakinek van profilja egy online társkereső oldalon és ugyancsak 29 százalék szerint megcsaltuk a párunkat, ha időt töltünk az exünkkel. 

A lista végén az alkalmi flört, szex közben más valakire gondolni, és együtt vacsorázni egy ellentétes nemű személlyel szerepel (18 százalék). A megkérdezettek csupán 16 százaléka tartja megcsalásnak, ha párja beszél az exével, illetve 13 százaléka, ha szexuálisan fantáziál valaki másról.

Kapcsolódók

Kimaradt?