Egy harvardi professzor szerint a kókuszolaj „színtiszta méreg"

Bár sok helyen olvasni a kókuszolaj pozitív egészségügyi hatásairól, a Freiburgi Egyetemen tartott előadásában Dr. Karin Michels, a Harvard Egyetem professzora színtiszta méregnek nevezte – számol be erről a Huffington Post.

„Az egyik legrosszabb élelmiszer, amit ehetünk. Valójában ártalmasabb, mint a hagyományos sertészsír" – állítja Dr. Karin Michels. A YouTube-on is megnézhető előadásában a kutató kifejti, a kókuszolaj vagy kókuszzsír nem érdemli meg a népszerűségét, hiszen a telített zsírsavak miatt nem egészséges.

 A Brit Szív Alapítvány (BHF) tájékoztatása szerint a kókuszolaj 86 százalékban tartalmaz telített zsírsavakat, amelyek növelhetik a koleszterinszintet, a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. A BHF dietetikusa elmondta, nincs elegendő mennyiségű adat és kutatás ahhoz, hogy a kókuszolaj telített zsírsavai kapcsán feltett kérdésekre biztos választ adhassunk. 

Kevin Klatt, a kókuszolaj egészségügyi hatásait kutatja. A CNN-nek nyilatkozó professzor szerint túlzás a kókuszolajat méregnek nevezni. Bár nem olyan rossz, mint a vaj, de nem is annyira egészséges, mint az olívaolaj. Kiegyensúlyozott étrendbe, kis mennyiségben beilleszthető a kókuszolaj, ám ajánlott inkább a repce- vagy olívaolaj mindennapos használata. 

Kapcsolódók

Kimaradt?