Ezzel a trükkel meghosszabbíthatja a hétvégéit

Sajnos a kutatók nem az időgépet találták fel, sőt a Harry Potterből ismert időnyerőt sem sikerült megalkotniuk. A Cut által megkérdezett agykutató szerint azonban van egy trükk, amitől utólag tartalmasabbnak érezzük a hétvégéket.

Dr. David Eagleman szerint két dolgot mindenképpen felejtsünk el csinálni hétvégén, ezzel ugyanis „megrövidítjük” azokat: ne rettegjünk előre a következő hét kihívásaitól és ne töltsük az egész napot lustálkodással. A Stanford  Egyetem neurológusa állítjs az új élmények és információk teszik tartalmassá a hétvégéket, ezért igyekezzünk minél több újdonságok kipróbálni. A memóriánk mindig az új dolgokra fókuszál, ezeket könnyebben megjegyzi, így utólag könnyebb ezekre visszaemlékezni rá.

Az a hétvége tehát, amikor kipróbáltunk valami újat, programot szerveztünk, kirándultunk, barátokkal, családtagokkal találkoztunk sokkal hosszabbnak fog tünni, mint az, amikor otthon lustálkodtunk. A kutató szerint a gyerekkori nyarak is éppen azért tünnek hosszabbnak, mert akkor számos új dolgok fedeztünk fel, új emberekkel ismerkedtünk meg.

 Érdemes tehát időt fordítani a hétvégi program megszervezésére, vagy valamilyen újdonság kipróbálására (új étel, könyv, film), hiszen ezáltal elégedettebben vágunk neki a hétköznapok kihívásainak.

Kimaradt?