Hét zöldség, ami mennyei lesz grillezve

Jó idő esetén ideális hétvégi program lehet a grillezés. Nem kell más hozzá csak egy grillsütő, grilleznivaló hozzávalók, innivaló, néhány barát és természetesen egy jó szakács, aki a készülő ételre figyel. A grillezés nemcsak a húsrajongók kiváltsága, hiszen zöldségeket is ugyanúgy a rácsra dobhatunk. Ha tehát megunta volna a húsos ételeket, ajánlunk hét olyan zöldséget, amiből mennyei grillezett finomság készülhet.  

Persze ahogy a húsok grillezésére, úgy a zöldségekre is oda kell figyelni, nem lehet ugyanis mindegyiket egyszerűen a rácsra tenni. Fűszerezés terén azonban bátran kísérletezhetünk. 

Hagymák

A hagymát nemcsak a grillsütő megtisztítására használhatjuk, hanem egyszerűen grillezhetjük is. Mivel könnyedén a szénre eshet nem ajánlott csak úgy rádobni a grillrácsra. Nagyobb darabokra vágva inkább tűzzük nyársra vagy csomagoljuk alufóliába. A fokhagymát ugyanígy ajánlott grillezni. 

Padlizsán

Bár a padlizsánból vétek nem padlizsánkrémet készíteni, érdemes megkóstolni a fokhagymával fűszerezett, grillezett padlizsánt is. Ha szeretjük a zöldséget, ez a változata is ízleni fog.  

Cukkini

A cukkini nemcsak finom lesz a grillrácson, hanem a sülési csíkok miatt szép is. Karikázzuk fel a cukkinit, kenjük meg kevés olajjal és mehetnek is a grillre. 

Paprika

Óvatosan grillezük a paprikát, ne tegyük a grill legmelegebb pontjára, különben hamar megég. Vágjuk nagyobb darabokra a paprikát, kenjünk meg fűszeres olajjal és nyársra tűzdelve tegyük a szén fölé.  

Sárgarépa

Talán a sárgarépa grillezése jut eszünkbe a legnehezebben, pedig igazán finom így elkészítve. Kevés olajat keverjünk össze sóval és kakukkfűvel, majd a keverékkel locsoljuk meg ujjnyi csíkokra vágott sárgarépát.  Alufóliából készítsünk egy nyitott csomagot és ebbe téve grillezzük meg a sárgarépát. 

Kukorica

Ha nyár, akkor főtt kukorica. Ám ha mégsem főznénk meg a friss kukoricát, kenjük meg vajjal és forgatva grillezzük meg. Fűszerezhetjük grill fűszerkeverékkel is, de akár baconbe is tekerhetjük. Különleges finomság lesz. 

Újkrumpli

A krumplit nem lehet a klasszikus módon grillezni. Viszont alufóliába csomagolva, olajjal, fokhagymával és fűszerekkel ízesítve kitűnő fogás lehet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?