PSD-nek üzenő rendszámtábla: megszólalt a bukaresti svéd nagykövetség

Ha a szállítási ügynökségnek jelzik, hogy egy rendszámtábla sértő feliratot tartalmaz, az ügynökség visszavonja - tájékoztat a bukaresti svéd nagykövetség a Facebook-oldalán.

Ezt az információt annak kapcsán közölték, hogy a román rendőrség bűnvádi eljárást kezdeményezett egy Svédországban letelepedett romániai férfi ellen, aki egy személyre szabott rendszámú autóval tért vissza néhány napja az országba. A gépkocsi nagy feltűnést keltett az utóbbi napokban a forgalomban, rengetegen lefotózták a „MUIEPSD” (Szabad fordításban: kapd be PSD) feliratú rendszámtáblát.

A rendőrség sajtóosztálya szerint a kivizsgálást "olyan gépjármű vezetése miatt indították, amelyet más ország területén írtak be forgalomba, és amely nem közlekedhet Romána területén, és amely hat hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy bírsággal büntethető".

„A Svédországban személyre szabott rendszámtáblák használhatók az ország határain kívül, ha ezeket nem tiltják a helyi törvények” - részletezi az angol nyelvű bejegyzés a svéd nagykövetség Facebook-oldalán, ahol a továbbiakban a személyre szabott rendszámtáblák jóváhagyási módszertanát ismerteti.

„Amikor egy személyre szabott rendszámtáblát jóváhagyunk, igyekszünk felmérni, hogy az adott betűkombináció ne legyen senkire nézve sértő. Sajnos nem ismerhetjük az összes betűkombináció jelentését az összes nyelven. (...) Ha a szállítási ügynökségnek jelzik, hogy egy rendszámtábla sértő feliratot tartalmaz, az ügynökség visszavonja” - olvasható a bejegyzésben.

Az ügynökség egyébként azt ajánlja a személyre szabott rendszámtáblát igénylőknek, hogy „külföldi útjaik alkalmával mindig az eredeti rendszámtáblát használják, és igazodjanak az adott ország jogrendjéhez”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?