Dragnea elképzelhetőnek tart egy közös PDS-ALDE államfőjelöltet

Idén ősszel nevesítik az államfőjelöltet a 2019-ben esedékes elnökválasztásra - mondta vasárnap este Liviu Dragnea, hozzátéve: megtörténhet, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) közös jelöltet indít.

A România TV-nek adott vasárnap esti interjúban a nagyobbik kormánypárt vezetője azt mondta: az államfőjelöltet nem személyes hiúság, hanem józan megfontolás alapján, körültekintően fogják kiválasztani, és lehetséges, hogy a PSD-ALDE koalíció egyetlen, közös jelöltet állít.

„Tudja, mi fontos Románia számára 2019 után? Hogy akit Románia elnökének választanak, támogassa ezt a fejlődést, támogassa a románok jólétét, és olyan elnök legyen, aki a románokkal tart, mert bebizonyosodott, hogy az elnök - ennek a bonyolult rendszernek az élén állva, amiről mindenféle szörnyűségek, egyenlőtlenségek, visszaélések derülnek ki - képes rosszat tenni, ha ő maga rossz ember, rosszhiszemű ember” - mondta Dragnea az interjúban.

A PSD vezetője hozzátette, pártja és a kisebbik kormánypárt, az ALDE külön-külön elemzi ki az államfőjelölt nevesítésének kérdését, majd közösen is megtárgyalják azt, és várhatóan „ősszel, év vége felé” készen lesznek a válasszal.

Kapcsolódók

Kimaradt?