Btk-módosítás: mentegetőzik Tudorel Toader igazságügyi miniszter

A parlament nem az igazságügyi minisztérium által kidolgozott változatát fogadta el a büntető törvénykönyvnek és a büntetőeljárási törvénykönyvnek – mentegetőzött a Facebook-oldalán hétfőn az igazságügyi miniszter.

Az igazságügyi minisztérium kidolgozott két tervezetet a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosítására azért, hogy ezek összhangba kerüljenek az alkotmánybíróság döntéseivel, illetve az európai irányelvekkel, és ezeket jóváhagyta a kormány. Az erre a célra létrehozott különleges parlamenti bizottság másik kettőt javasolt, tárgyalt meg és hagyott jóvá – írta bejegyzésében Tudorel Toader.

„Az igazságügyi minisztérium kidolgozott két tervezetet a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosítására azért, hogy ezek összhangba kerüljenek az alkotmánybíróság döntéseivel. Ugyanakkor, a minisztérium kidolgozott egy másik tervezetet a büntető törvénykönyvek módosítására, amely, az európai irányelveknek megfelelően, a kiterjesztett vagyonelkobzásra, illetve az ártatlanság vélelmének megerősítésére vonatkozik. 2017 nyarán a két tervezetet elfogadta a kormány és a parlament elé terjesztette megvitatásra. Az igazságügyi törvények módosítására létrehozott parlamenti különbizottság két másik javaslatot terjesztett elő, más megoldásokkal, amelyeket megtárgyaltak és elfogadtak” - írta Toader hétfői Facebook-bejegyzésében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?