Orbannak meggyőződése, hogy Dragnea napjai meg vannak számlálva

Meggyőződése, hogy Dragnea napjai "meg vannak számlálva", ugyanis egyre több szociáldemokrata párttag távolodik el tőle, és nem fogják követni őt, nyilatkozta csütörtökön Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

"A Szociáldemokrata Pártban (PSD) olyan a hangulat, hogy amint Dragnea egyre irracionálisabbá válik, egyre agresszívabb, egyre abszurdabb nyilatkozatokat tesz - egyre több szociáldemokrata párttag távolodik el tőle és nem fogják követni őrült lépéseit. Az, hogy továbbra is felfüggesztenék az államfőt, miközben semmilyen alkotmányos indokuk nincs, lerántja a leplet Dragnea igazi tervéről” – fejtegette az ellenzéki politikukus.

Orban szerint Dragnea terve egyszerű: szeretné megkaparintani az ügyészségeket és a hírszerző szolgálatokat. „Alapvető célja az államfő felfüggesztése, hogy időközben nevezze ki hűséges embereit az ügyészségek, szolgálatok élére. és hirdesse ki az igazságügyi törvényeket, esetleg a büntető törvénykönyvet és a büntetőeljárási törvénykönyvet is" - nyilatkozta a PNL elnöke a Realitatea televízióban.

Orban szerint másfél hónapja álhírek áradatával kell szembesülnie, amelyeket a PSD terjeszt, egy "kétségbeesett PSD", mert jelen pillanatban fej-fej mellett állnak a közvélemény-kutatásokban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?