Az államfő felfüggesztéséről és a kormányátalakításról tárgyalnak a koalícióban

"Nem mondtak le" az államelnök felfüggesztésének lehetőségéről, azonban a kormánykoalícióban kell megtárgyalniuk, hogy várnak-e még Klaus Johannis döntésére Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész menesztésével kapcsolatban – nyilatkozta kedden Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Arra a kérdésre, hogy már lejárt-e Johannis válaszadási ideje, Dragnea azt felelte: "A koalícióban kell megtárgyalnunk, hogy várunk-e vagy sem, van-e értelme vagy sem". Liviu Dragnea azt is elmondta a sajtónak, hogy semmilyen jelzést sem kaptak a Cotroceni-palotából a témával kapcsolatban.

A PSD elnöke elmondta, a koalícióban az esetleges kormányátalakításról is tárgyalnak, és a miniszterelnökkel is konzultálnak róla. „A kormányátalakításról komolyan akkor lehet beszélni, amikor a tárgyalás a koalícióban folyik, a miniszterelnökkel. A lényeg az, hogy meghallgassuk a kormányfő véleményét. Ez a legfontosabb' - mondta a parlamentben nyilatkozó Dragnea.

A politikus kedden ül le tárgyalni a kisebbik kormánypárt elnökével, Călin Popescu-Tăriceanuval.  A hírek szerint a két házelnök egyrészt az államfő felfüggesztésének lehetőségéről, másrészt egy esetleges kormányátalakításról egyeztet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?