Btk-módosítás: így szavazott az RMDSZ a különbizottságban

A hivatali visszaélésre vonatkozó módosítás megszavazásakor tartózkodott, de a teljes javaslatcsomagot megszavazta - mondta hétfőn Márton Árpád RMDSZ-es képviselő, az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság tagja.

A parlamentben nyilatkozó politikus azt mondta, nem ért egyet azzal, hogy az okozott kár összegéhez kössék a hivatali visszaélés büntethetőségét. Márton Árpád szerint a hivatali visszaélés csak akkor tekinthető bűncselekménynek, ha az elkövető kárt okoz általa más jogi vagy magánszemélynek.

A jelenleg hatályos törvény szerint ugyanis már egy közbeszerzési eljárás nyomán született szerződésen szereplő aláírásért is perbe fogható valaki, és sok ilyen, aláíráson alapuló hivatali visszaélési ügy született, anélkül, hogy törvényszegés történt volna - vélekedett az RMDSZ-es politikus.

Azt is elmondta: az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság RMDSZ-es tagjai támogatták szavazatukkal a Btk.-t módosító javaslatcsomagot, mert úgy vélik, hogy az alkotmánybíróság minden döntését és minden európai direktívák gyakorlatba kell ültetni.

Kapcsolódók

Kimaradt?