Miniszterelnök: várhatóan csütörtökön hagyja jóvá a kormány az árvízsegélyt

Már a csütörtöki kormányülésen jóváhagyhatják az árvíz sújtotta térségeknek szánt segélyeket – közölte hétfőn Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki országos terepszemlét tart.

„Felmérjük a károkat, szeretnénk megnézni, hogy mi történt, mire van szükségük a helyi önkormányzatoknak. Terepszemlét tartunk és szeretnénk minél hamarabb elvégezni a felmérést, hogy azonnal segíthessünk azokon az embereken, akiket ez a csapás ért. Reméljük, hogy csütörtökig minden megyéből megkapjuk a felmérést, és csütörtökön jóvá is hagyhatjuk a támogatást, amelyet várnak az emberek” – nyilatkozta Viorica Dăncilă Buzău megyei látogatása során.

Hozzátette: már egyeztetett Corina Creţu és Maros Sefcovic uniós biztosokkal, hogy igénybe vehessék az Európai Unió szolidaritási alapját is, amíg azonban az a támogatás megérkezik, saját forrásból utalnak ki gyorssegélyt a kárvallottaknak. 

Hétfőn Viorica Dăncilă miniszterelnök – a kormány több tagjával együtt – ellátogat Buzău, Bákó, Kovászna és Brassó megyébe, hogy felmérjék az áradások által okozott károkat. A kormányfőt Carmen Dan belügyminiszter, Lucian Şova szállításügyi miniszter és Petre Daea mezőgazdasági miniszter is elkísérte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?