Hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Cătălin Voicu volt szenátort

Jogerősen hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte pénteken a bukaresti táblabíróság Cătălin Voicu volt szenátort hivatali visszaélésben való bűnrészesség miatt.

A bíróság elutasította a vádlottak és az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei által benyújtott fellebbezéseket, fenntartva a bukaresti törvényszék által 2017-ben kimondott első fokú ítéletet.

A bukaresti törvényszék eredetileg öt év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a volt szenátorra, amiért közbenjárt az Electrica és az Electrica Serv vállalatoknál annak érdekében, hogy egy cég szerződésekhez jusson. Mivel azonban 2012-ben már született ellene egy hétéves szabadságvesztésről szóló ítélet, a bíróság a súlyosabb büntetés végrehajtását rendelte el. A volt szenátortól ugyanakkor elkoboznak 200.000 eurót és 119.000 lejt.

A bukaresti törvényszék azt is elrendelte, hogy az ügy vádlottjai 5.284.893 lejt (1.391.339 eurónak megfelelő összeg) fizessenek vissza kártérítésként a SC Servicii Energetice Moldova SA vállalatnak.

Cătălin Voicu volt államelnöki tanácsos, majd képviselő, illetve szenátor ellen 2014 novemberében emelt vádat a DNA hivatali visszaélésben való bűnrészesség miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?