Marius Nicoară átül az ALDE padsoraiba

A Nemzeti Liberális Párttól (PNL) a Liberálisok és Demokraták Szövetségébe (ALDE) iratkozik át Marius Nicoară. A Kolozs megyei szenátor maga jelentette be ezt hétfőn egy sajtóközleményben. 

Nicoară felidézte, hogy 28 évvel ezelőtt, 1990 januárjában egyike volt azoknak, akik újraalapították a történelmi politikai alakulatot, a Nemzeti Liberális Pártot. Az akkori PNL a gazdasági fejlődést, a magánkezdeményezések felkarolását, az intézmények reformját, a hazai tőke fejlesztését, a demokrácia megszilárdítását tűzte ki célul maga elé, és ezeket a célkitűzéseket tiszteletben is tartották, főleg a Călin Popescu-Tăriceanu vezette liberális kormány idején - vélekedett a szenátor. 

Elégedetlenségének adott hangot viszont amiatt, hogy a jelenlegi Nemzeti Liberális Párt 'már nem az az építmény, aminek indult 28 évvel ezelőtt'. A szenátor helyteleníti, hogy a PNL most akadályozza a közigazgatási törvénykönyv elfogadását, és sérelmezi, hogy egyes, Kolozs megyét érintő projektek nem élveznek támogatást a párt részéről. Kifejtette: a PNL már nem a demokrácia szimbóluma, ezért úgy döntött, hogy a Călin Popescu-Tăriceanu által vezetett ALDE-hez csatlakozik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?