Ismét halasztottak: június 21-én hirdetnek ítéletet Liviu Dragnea perében

Másodszorra is elhalasztotta pénteken az első fokú ítélet kihirdetését a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök korrupciós perében. Az új időpont június 21-e.

A politikust ebben a bűnvádi perben  hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolják. Azért állították korábban bíróság elé, mert 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve a PSD megyei elnöke volt, a vád szerint az ő utasítására fizettek a megyei tanács költségvetéséből két olyan alkalmazottat, aki nem a gyermekvédelmi igazgatóságnál, hanem valójában a PSD megyei szervezetének dolgozott.

A per legutolsó tárgyalásán az ügyész a hivatali visszaélésre való felbujtásért kért hét és fél éves börtönbüntetést, az okirat-hamisításra való felbujtásért pedig két és fél évet. Emellett azt is akarta, hogy a bíróság minősítse át a Liviu Dragneára korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetést letöltendőre. Az ügyben több vádlott is elismerte bűnösségét, ellenük enyhített büntetést kért az ügyész.

Liviu Dragnea a legutolsó tárgyaláson is tagadta a vádakat. „Folytatni akarják a visszaéléseket, a hamis bizonyítékokon alapuló igazságszolgáltatást, a fenyegetéseket” – jelentette ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?