Szimpátiatüntetést szerveznek Viorica Dăncilă mellett júniusban

Jövő hónap elejére tervezi a nagyobbik kormánypárt a Viorica Dăncilă miniszterelnök támogatására irányuló szimpátiatüntetését Bukarestben. A pontos dátumot várhatóan kedden jelentik be – tudta meg a Mediafax a PSD-ből származó forrásokból.

A szociáldemokraták elnöke, Liviu Dragnea korábban azt nyilatkozta a sajtónak: ha a kormányzást „törvénytelenül” próbálják átvenni, akkor a PSD minden „törvényes, alkotmányos, nyilvános és társadalmi eszközét felhasználja majd arra, hogy az állampolgárok 2016-ban kifejezett akaratát tiszteletben tartsa”, beleértve a szimpátiatüntetést is. A politikus ezzel Klaus Johannis államelnök többrendbeli kérésére utalt, miszerint Viorica Dăncilă kormányfő távozzon tisztségéből. A PSD-elnöke hozzátette: a tüntetés időpontját kedden jelentik be.

Erre a felhívásra reagált hétfőn Dumitru Buzatu Vaslui megyei PSD-elnök, aki azt ígérte, hogy egy ilyen tömeges megmozdulásra a megyéből akár két-háromezer résztvevőt is lebuszoztatnak Bukarestbe. „Johannis államelnök, Victor Ponta és Ludovic Orban összehangolt akciója arra irányul, hogy aláássa a parlamenti többséget és megdöntse a kormányt. Ez az oka annak, hogy a PSD egy bukaresti tüntetés megszervezése mellett döntött, hiszen az említettek szándékai nem azonosak a lakosságéval. Lássuk tehát, mit válaszol erre a lakosság” – fogalmazott Buzatu, aki szerint a PSD szimpatizánsai akár magánúton is vállalják azt, hogy leutaznak majd a fővárosba.

Kapcsolódók

Kimaradt?