A PSD-ből távozó „piti alakokat” bírálta Carmen Dan belügyminiszter

A Szociáldemokrata Pártból Victor Ponta új pártjába távozó „piti alakokat” bírálta pénteken közzé tett Facebook-bejegyzésében Carmen Dan belügyminiszter, a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik alelnöke. A politikus azt írta: a választók bizalmával élnek vissza a PSD-ből távozók.

Victor Ponta egykori szociáldemokrata kormányfő, a Pró Románia párt alapítója a héten Konstancán jelentette be, hogy alakulata kérelmezni fogja egy képviselőházi frakció létrehozását, hiszen a létszáma elérte a tíz képviselőt. Arra is kitért: több szociáldemokrata kollégáját kénytelen volt elutasítani, hiszen nem akar „kiskirályokat” új pártjába. A PSD volt elnöke legutóbb a brăilai szociáldemokrata képviselő, Emilia Meiroşu átigazolását jelentette be Facebook-oldalán, korábban pedig Cătălin Nechifor képviselőről tett hasonló bejelentést.

„Egy politikust annak az egyetlen meggyőződésnek kell vezérelnie folyamatosan, hogy egy olyan embertömeget képvisel, amely a maga során hitt benne azáltal, hogy rá szavazott. Amit képtelen vagyok megérteni az az, hogy érzi magát az a politikus, aki visszaél az emberek bizalmával, amikor hátat fordít nekik és egy másik politikai párt felé igazodik. Ez a „politikai árulás” legtisztább formája” – fogalmazott bejegyzésében Carmen Dan és hozzátette: csatlakozik a PSD megyei szervezeteihez a „piti alakok” gesztusának elmarasztalásában. „Tisztességtelen döntés a PSD-ből egy velünk ellenséges, a pártunkat folyamatosan támadó alakulatba távozni” – olvasható továbbá Carmen Dan bejegyzésében, hozzátéve: az árulás a gyengék fegyvere, történelmet pedig csak a bátrak írni.

A Szociáldemokrata Párt több élvonalbeli politikusa is elítélte az átigazolókat: Mihai Fifor alelnök úgy vélte, hogy a „dezertőrök az állampolgárok bizalmával élnek vissza, Rovana Plumb európai alapokért felelős miniszter szerint pedig „semmilyen árulás nem akadályoz meg bennünket a kormányprogram megvalósításában”. Liviu Dragnea pártelnök egyenesen patkánynak nevezte Victor Pontát, aki "rágcsálja a pártot, de összerombolni nem tudja".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?