A volt tanügyminiszter azt hitte, hogy vicces

Ízetlen tréfát sütött el Facebook-oldalán a szociáldemokraták volt tanügyminisztere, Liviu Pop. A bejegyzését követően a szenátornak magyarázkodnia is kellett, de kitartott amellett, hogy nem vulgáris, hanem vicces volt a poénja.

Liviu Pop úgy adta hírül, hogy munkába megy, vagyis a szenátus oktatási bizottságában készül kifejteni napi tevékenységét, hogy a bejegyzésben használt nagy betűk összeolvasása egyértelműen a férfi nemi szerv virtuális világban használt megnevezésére utaljon. „Plec La Muncă – PLM” – írta a politikus, a PSD egykori oktatási minisztere, a szenátus oktatási szakbizottságának elnöke.

„Egyáltalán nem voltam vulgáris. Mindössze azt akartam tudatni a Facebook-oldalamat követő barátaimmal, hogy munkába megyek. És ezt is tettem: elmondtam, hogy a szenátus oktatási bizottságában vagyok. Kicsit vicces akartam lenni” – nyilatkozta Pop a Mediafax hírügynökségnek a bejegyzéséről.

A matematika tanár végzettségű Liviu Pop 2012 májusától júniusáig volt ideiglenes tanügyminiszter, 2017 júniusától valamivel több, mint egy évig pedig a Grindeanu- és Tudose-kabinet szakminisztere. Többször bírálták a sajtóban nyelvhelyességi hibái miatt.

Azzal a megállapításával is kitűnt, miszerint az intelligenciahányadost nem tekinti mérvadónak, nála ugyanis  nála 60-as szintet állapítottak meg, és mégis miniszter lett. Erről publicisztikát is olvashatnak a Maszolon.

A címlapfotó forrása: Digi24

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?