Kissé költséges volt a TVR-nek az euróvíziós részvétel

214 011 lejbe került Románia küldöttségének a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétel - jelentette be kedden Gigel Ştirbu, a képviselőház kulturális bizottságának elnöke. Ehhez az összeghez még hozzáadódik a 670 003 lejes részvételi díj.

„Remélem, hogy amikor a közszolgálati televízió (SRTV) tevékenységét kiértékeljük, tekintettel lesznek erre a körülményre. (...) 24 személy utazott el Lisszabonba, közülük csak hatan voltak a zenekar tagjai, további 18-an, élükön Doina Gradea elnök-vezérigazgatóval, egy hosszú city-breaken vettek részt” - hangoztatta Ştirbu.
Emlékeztetett: a SRTV 2017-es tevékenységi jelentése éppen napirenden van a parlament két házának összevont házbizottságában.

Románia 24 tagú küldöttséggel vett részt a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon, köztük az országot a versenyen képviselő hattagú Humans zenekarral. Az együttes nem jutott tovább a döntőbe.

Doina Gradeán kívül a delegáció tagjai voltak: Cristian Zgabercea - projektmenedzser, Cătălin Căţoiu - producer, Cristian Georgescu - gyártásvezető, Iuliana Marciuc - delegációvezető, Smaranda Vornicu - sajtós, Cristian Acatrinei - sajtós, Gabriel Scîrlet - zenei rendező, Ana Maria Mindu - a küldöttségvezető asszisztense, Aurel Piţigoi, Petre Năstase - rendező, Elena Ştirbescu - újságíró, Liana Damian, Ioana Chiriţă - online&foto, Rodica Puca - stylist, Laura Fronoiu - újságíró, Romeo Stancu - kameraman, Demeter András István - a műsorgyártó igazgatóság vezetője. 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) a kulturális bizottság elé rendelné a közszolgálati rádió vezetőjét is, szintén bizonyos kiszállások elszámolása kapcsán.

Bogdan Gheorghiu képviselő bejelentette: a közrádiónál is „furcsa dolgok történnek”, ezért benyújtott egy dokumentumot a kulturális bizottság titkárságához, kérve, hogy Georgică Severin elnök-vezérigazgató jelenjen meg a testület előtt, és indokolja meg 15 külföldi kiszállását, köztük a Szöulba és a Palma De Mallorcára tett látogatást.

Kapcsolódók

Kimaradt?