Miért ellenzi a DNA Năstase szabadon bocsátását?

Adrian Năstase nem azt bánja, hogy egyike lett a bűnntetőjogilag felelősségre vont politikusoknak, hanem azt, hogy az egyetlen olyan politikus, akinek a bűnvádi perében jogerős ítélet született – többek között ezzel indokolja a volt miniszterelnök szabadlábra helyezéséről szóló ítélet megfellebbezését a korrucióellenes ügyészség (DNA).nastase

Az óvás indoklását csütörtökön hozták nyilvánosságra. E szerint Năstase a börtönben töltött hónapok alatt nem tanúsított bűnbánatot. Büntetése végrehajtása idején olyan újságcikkeket és blogbejegyzéseket írt, amelyekben következetesen tagadta bűncselekményeit és kétségbevonta a román igazságszolgáltatás hitelét.

Az ügyészek idézik a politikus írásait, amelyekből szerintük kiderül, hogy „az igazságszolgáltatás az elítélt értékrend-hierarchiájának a legalján szerepel”. A vádhatóság úgy fogalmaz: Năstase csak azt bánja, hogy állampolgári jogait korlátozták, semmilyen erkölcsi gát nem akadályozza meg abban, hogy ismét köztisztégek betöltésére áhitozzon.

Kimaradt?