Románia EU-elnöksége: magyar szakembereket toboroz az RMDSZ

2019. január elsejétől fél évre Románia veszi át az Európai Unió soros elnökségét. Erre az időszakra toboroz magyar szakembereket az RMDSZ azzal a szándékkal, hogy lehetőséget nyújtson  nekik az elnökséghez kacsolódó különböző intézményekben való munkára Bukarestben vagy Brüsszelben. Erről tájékoztatást nyújtanak, szakmai képzést szerveznek Kolozsváron.

Olyan szakembereket keres a szövetség, akik jártasak az európai uniós szakpolitikák területén – a gazdaság, környezetvédelem, regionális fejlesztés, mezőgazdaság, oktatás, ifjúság, többnyelvűség, közigazgatás vagy jogalkotás szakterületen dolgoznak.

A jelentkezőknek útbaigazítást nyújtanak, szakmai képzést szerveznek május 17-én, 16 órától az RMDSZ ügyvezető elnökségén, Kolozsváron, a Majális utca 60. szám alatt.

A fényképes önéletrajzokat május 14-ig várják az euelnokseg@rmdsz.ro e-mail címre. A jelentkezés feltétele minimum 3 éves szakmai tapasztalat valamely területen, amelyet az európai szakpolitikák lefednek (gazdaság, környezetvédelem, regionális fejlesztés, mezőgazdaság, oktatás, ifjúság, többnyelvűség, közigazgatás, jogalkotás).

„Fontos időszakban kerül az ország a Tanács élére: nemcsak Európa biztonsága, versenyképessége kerül terítékre, hanem az Uniónak azon is dolgoznia kell, hogy megerősítse az európai identitástudatot, miközben Nagy-Britannia kilép az EU-ból, és május végén európai parlamenti választásokat is szerveznek” – áll a szövetség felhívásában. Az RMDSZ szerint a romániai magyar közösségnek is részt kell vennie az említett folyamatban, meg kell mutatnia erdélyi értékeit, képviselnie kell sajátos érdekeit Európában. 

Kapcsolódók

Kimaradt?