Bizalmatlansági indítvány benyújtására készül a PNL

A liberális pártiak mindent meg fognak tenni, hogy bizalmatlansági indítványt nyújthassanak be, közölte kedden Cristian Buşoi, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke. 

„Nagyon siránkozik a Szociáldemokrata Párt (PSD), hogy Johannis elnök támadja a Dragnea-Dăncilă kormányt és nem hagyja dolgozni a kabinetet. Szó sincs semmiféle támadásról, hanem ez a realitás, ha egyszer a kormány úgy zúzza szét a gazdaságot és az államháztartást, mint egy bika a porcelánboltot (nem mondok elefántot, mert az elefánt intelligens). Dragnea úr panaszai ellenére Johannis elnök szavainak semmi közük a politikai támadáshoz vagy gyűlölethez” - olvasható Buşoi véleménye az Agerpres hírügynökséghez kedden eljuttatott közleményben.
A Nemzeti Liberális Párt alelnöke azt is kijelenti: pártja minden erőfeszítést latba fog vetni, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtson be a parlamenthez a kormány ellen. Megítélése szerint a „Dragnea-Dăncilă kormány” nem fog ugyan lemondani, de „egyre szűkül a játéktere”, és végül meg fog bukni. „Amit Johannis elnök a tegnap este mondott, az csak a kezdet” - tette hozzá Buşoi.

Klaus Johannis államfő hétfő este azt nyilatkozta, hogy a közpénzek helyzete nagyon rossz irányba alakul, és ismét kijelentette, hogy Viorica Dăncilă kormányfőnek sürgősen le kell mondania. 

Kapcsolódók

Kimaradt?