Tamás Sándor: „Na, ugye … Gyurcsány Ferenc!”

"Akinek a lelke tele van gyűlölettel, annak ott nem marad hely szeretetre" – üzente Facebookon Tamás Sándor háromszéki RMDSZ-elnök a magyarország választási eredmények ismeretében Gyurcsány Ferencnek.

A keddi bejegyzésének előzménye, hogy a Demokratikus Koalíció vezetője és a DK az elmúlt hetekben a székelyföldi politikus Fideszt támogató kijelentéseit idézve „riogatta” a magyarországi választókat, és főként az erdélyi magyarokra utalva azt szorgalmazta, hogy ne szavazhassanak azok, akik a voksolásnak semmilyen következményét nem viselik.

A „Na, ugye … Gyurcsány Ferenc!” című bejegyzésében Tamás Sándor mindezt fel is rója Gyurcsány Ferencnek. „Mi rég mondjuk, hogy nem szabad nemzeti üggyel spekulálni, mert vannak az ember életében nemes ügyek is. Erdély (Gyurcsány Ferenc kedvéért: az a keleti országrész, amely 1000 éven át szerves egységet alkotott a jelenlegi Magyarországgal) 190-195 ezer szavazattal járult hozza a választás sikeréhez” – emlékeztette a magyarországi pártvezetőt.

A háromszéki tanácselnök Gyurcsány orra alá dörgöli, hogy az RMDSZ felmérései szerint a DK az erdélyi magyar választók egy százalékának a szavazatát sem kapta meg, majd "higgadtságát megőrizve" azt üzeni neki:"Akinek a lelke tele van gyűlölettel, annak ott nem marad hely szeretetre".

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?