Johannis: a centenárium évében fontos kiemelni a romák hozzájárulását Románia történelméhez

Üzenetet közölt az államfő szombaton a romák világnapja alkalmából. Klaus Johannis államelnök kiemelte, "fontos megértenünk a roma közösség hagyományait, értékeit, törekvéseit és szükségleteit, hogy konkrét megoldásokat találhassunk a roma közösség tagjainak integrálására, ugyanakkor megőrizhessék kulturális identitásukat".

"A romák világnapja alkalmából minden jót kívánok országunk minden roma nemzetiségű állampolgárának! Mint minden évben, április 8-a megfelelő alkalom arra, hogy felfigyeljünk Európa legszámottevőbb kisebbségének problémáira. Egy olyan kisebbség gondjaira, amelyet még mindig a társadalom szélére szorul és számos módon kirekesztenek. Fontos megértenünk a roma közösség hagyományait, értékeit, törekvéseit és szükségleteit, hogy konkrét megoldásokat találhassunk a roma közösség tagjainak integrálására, ugyanakkor megőrizhessék kulturális identitásukat" - írta üzenetében az államfő.

Klaus Johannis elmondta "a centenárium évében fontos kiemelni a romák hozzájárulását Románia történelméhez és társadalmunk sokszínűségéhez". 

A romák világnapját április 8-án ünneplik, célja a roma kultúra népszerűsítése, ugyanakkor felhívják a figyelmet azokra a problémákra, amelyekkel a roma közösségek szembesülnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?