Bepereli Victor Ponta kormányfőt Tőkés László

Emberi, romániai és európai állampolgári méltóságában sértve érzi magát Victor Ponta kijelentései miatt, ezért bepereli a miniszterelnököt Tőkés László.

Az európai parlamenti képviselő hétfőn replikázott a miniszterelnök személyét érintő szavaira. Többek között Pontának arra a kijelentésére, miszerint Tőkés László Monica Macovei volt igazságügy-miniszterrel egyetemben „a románellenes érdekek képviselője, akit „azok pénzelnek”, akik azt akarják, hogy Románia egy instabil ország legyen.

„Románia iránti lojalitásomban, valamint magyar önazonosságomban sért az a minősítés, mely szerint én – úgymond – „horthysta nyelvezetet” használnék. A román szocialista miniszterelnök alaptalan vádaskodásai annyira súlyosak, hogy vele szemben peres úton vagyok kénytelen becsületemet megvédeni” – közölte Tőkés.tokes

Az EP-képviselő emlékeztetet arra, hogy „külföldi pénzeléssel” legutóbb a Ceauşescu-diktatúra legsötétebb – utolsó – évében vádolták meg, amikor a magyar, az amerikai (CIA) és a szovjet (KGB) titkosszolgálati ügynökségekkel hozta hírbe a Securitate. A „horthyzmus” és a „hitlerizmus” újbóli emlegetéséről megállapítja: a '80-as években Ion Lăncrănjan nacionálkommunista szerző tollából olvashattunk ilyeneket.

„A román kormányfő és hatalomba visszatért pártjának karaktere már önmagában is alátámasztja azon megállapításokat, melyek szerint Romániában kommunista visszarendeződésnek vagyunk tanúi és elszenvedői” – szögezi le Tőkés.

Kimaradt?