Vizsgálják a „skandálásért” megbüntetett siketnéma személy ügyét

Carmen Dan belügyminiszter megerősítette, hogy belső vizsgálatot folytat a csendőrség annak a halláskárosult férfinak az ügyében, akit megbírságoltak a Szociáldemokrata Párt (PSD) március 10-ei kongresszusa alatt zajló tüntetésen való részvételért.

„Ha jól tudom, ott hiba került a jegyzőkönyv megszövegezésébe. Amint azt a Román Csendőrség főparancsnoka is közölte, ellenőrzéseket rendelt el az ügyben. Meggyőződésem, hogy sürgősen elvégzik ezeket az ellenőrzéseket, és tájékoztatást fogunk nyújtani az eredményről” - ígérte a belügyminiszter. 
Sebastian Cucoş ezredes, a Román Csendőrség parancsnoka március 20-án sürgős kivizsgálást rendelt el azzal a halláskárosult személlyel kapcsolatban, akit megbírságoltak, amikor részt vett a PSD kongresszusa idején zajló tüntetésen.

A csendőrség a Facebookon közölte szerdán, hogy parancsnoka utasította az intézmény ellenőrző testületét annak kivizsgálására, milyen körülmények között bírságolta meg a bukaresti csendőrség a halláskárosult férfit, aki a médiában megjelent képek tanúsága szerint részt vett a 2018. március 10-i tüntetésen. A bejegyzés szerint az ellenőrzés következtetéseit nyilvánosságra fogják hozni.

Az ügy előzménye, hogy a sajtóban olyan információk jelentek meg, melyek szerint egy siketnéma személyt megbüntetett a csendőrség, mert állítólag skandált a PSD kongresszus napján szervezett tüntetésen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?