Hatezer négyszáz állást hirdet meg a hadsereg

Hatezer négyszáz állást hirdet meg a közeljövőben a hadsereg - közölte pénteken Mihai Fifor védelmi miniszter. 

A tárcavezető egy besztercei sajtótájékoztatón azt mondta, a 6 400 állás betöltését jóváhagyó memorandumot múlt héten fogadta el a kormány. Ennek értelmében katonákat, altiszteket és tiszteket egyaránt alkalmaznak, továbbá 400 katonaorvosi és 50 pszichológusi állást is meghirdetnek.

A tavalyi év folyamán a román hadsereg alkalmazásában álló, hozzávetőlegesen 8 000 személy kérvényezte nyugdíjazását, többségük akkor, amikor a kormány bejelentette, hogy sürgősségi rendelettel szabályozza a különnyugdíjakat.

„Volt egy törvény, lehetőségük volt választani, és aki azt akarta, az elment. Én nem tudok magyarázatot adni arra, hogy miért döntöttek így. Én is azt szerettem volna, hogy ne távozzanak sokan. Úgy gondolom, hogy a katonáknak nemcsak a járandóságra kell gondolniuk, és azt hiszem, hogy ez nem is történik így. Ha nem is mindegyik katona, de a nagy többség másképp látja a dolgokat, nem csak a fizetés számít nekik. (...) A jó hír az, hogy a hadseregben 3,6%-kal nőttek a bérek” – mondta még a miniszter. 

Kimaradt?