FRISSÍTVE - Újabb tárgyalást kell tartani Horváth Anna perében

FRISSÍTVE - A bírónő mulasztása miatt újabb tárgyalásra van szükség Horváth Anna perében. Ezt március 8-án tartják, és várhatóan még aznap ítéletet is hirdet a kolozsvári táblabíróság – tudtuk meg Kolozsvár volt alpolgármesterétől.

Mint ismert, az ítélethirdetést eredetileg március 2-ra tűzték ki. Kiderült azonban, hogy a bűnvádi pernek az ítélethirdetés előtti, utolsó tárgyalása nem a perrendtartás előírásainak megfelelően zajlott. A bírónő ugyanis elfelejtette megkérdezni a vádlottaktól, hogy vállalnak-e közmunkát, ha az ítélet ezt a büntetést tartalmazná – tájékoztatta a Maszolt Horváth Anna.

"Ez egy formális, de fontos eleme az utolsó tárgyalás forgatókönyvének. Ha a bírónő elmulasztja feltenni ezt a kérdést, a vádlottak procedurális okokra hivatkozva utólag az ítélet megsemmisítését kérhetik" – magyarázta. Az RMDSZ politikusa elmondta, a március 8-i tárgyaláson ezt a mulasztást pótolja majd a bírónő, és várhatóan még aznap ítéletet is hirdet. "Legalábbis remélem, hogy nem tolja tovább az ítélethirdetés időpontját, hiszen nincs semmilyen új elem a perben" – tette hozzá Horváth Anna.

Mint ismert, a per utolsó tárgyalását február 16-án tartották. Akkor a vád- és a védőbeszédek hangzottak el. Ügyvédje a volt alpolgármester felmentését kérte. Gheorghiță Mateuț azt hangoztatta, nincs egyetlen egy bizonyíték sem, ami alátámasztaná, hogy Horváth Anna bűncselekményt követett el.

Az RMDSZ politikusát befolyással való üzérkedéssel és pénzmosással, Fodor Zsolt kolozsvári üzletembert befolyásvásárlással és pénzmosással vádolja a korrupcióellenes ügyészség. 

Kapcsolódók

Kimaradt?