DNA-ügy: felhívással fordult Alina Gorghiu az igazságügyi miniszterhez

Felhívást intézett csütörtökön Alina Gorghiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora Tudorel Toaderhez, arra kérve az igazságügyi minisztert, hogy ne idézzen elő indokolatlan válságot az igazságszolgáltatási rendszerben.

Gorghiu Facebook-bejegyzésében „képmutatónak” minősítette a Szociáldemokrata Párt (PSD) és Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) vezető politikusainak azon üzenetét, hogy a helyzet rendezését teljes egészében Tudorel Toader igazságügyi miniszter felelősségérzetére bízzák.

„Ma este Tudorel Toader a legrosszabb színészeknek járó Arany Málna-díjas lehet, vagy pedig mutathat egy olyan trükköt, amelynek sokan örülni fognak, kivéve a PSD-seket. Külön figyelmet érdemel a PSD és az ALDE vezetőinek képmutatása, akik úgy tesznek, mintha nem avatkoznának bele ebbe a kérdésbe, miközben mindannyian tudjuk, milyen politikai célokat követnek. Éppen ezért kérem Tudorel Toadert, hogy ne idézzen elő indokolatlan válsághelyzetet az igazságszolgáltatási rendszerben, légből kapott következtetésekkel és megosztó intézkedésekkel” - áll a közösségi hálón olvasható üzenetben.

Gorghiu hozzáteszi a bejegyzésben, hogy a ploieşti-i helyzettel kapcsolatban meg kell várni az arra feljogosult szerv - az Igazságügyi Felügyelet - vizsgálatának zárójelentését. Az Igazságügyi Felügyelet (IJ) február 12-én kezdett előzetes ellenőrzésbe az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ploieşti-i ügyosztályán, miután a médiában különböző hírek jelentek meg egyes ügyészek magatartásával kapcsolatban.

A felügyelet arról biztosította a közvéleményt, hogy „szabályszerűen, gyorsan, szakszerűen és objektíven” fog eljárni az ügyben.              Tudorel Toader csütörtökön 18 órakor hozza nyilvánosságra a DNA vezetőségének tevékenységét kiértékelő zárójelentést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?