Polgármester nélkül maradt egy Arad megyei város

Az Arad megyei kormánybiztos azonnali hatállyal felfüggesztette tisztségéből Gheorghe Feieșt, Borossebes polgármesterét – áll a Florentina Horgea prefektus által jegyzett közleményben.

Az intézkedésre azt követően került sor, hogy a Legfelsőbb Bíróság és Semmitőszék visszautasította a jelenleg nemzeti liberális párt színeiben politizáló elöljáró fellebbezését a Temesvári Táblabíróság ítélete ellen, amely jogosnak nevezte az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) 2014-es határozatát, miszerint a polgármester esetében összeférhetetlenség volt.

Az érdekellentét az ANI szerint 2008 és 2013 között állt fenn, amikor a Fehér-Körös völgyében fekvő település elöljárója egy cégben is ügyvezető tisztséget töltött be, holott ezt a törvény szerint választott tisztségviselőként nem tehette volna.

Gheorghe Feieșt igen befolyásos személyként ismerik Arad megyében; a rendszerváltás után a 2000 és 2004 közötti ciklust leszámítva 24 évig volt az Aradtól 80 kilométerre levő település polgármestere. Borossebesen hamarosan időközi választási írnak ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?